SBU tisdagslunch 6 december: Etik i utbildningen av civilingenjörer inom samhällsbyggnad

Civilingenjörer inom Samhällsbyggnadsteknik och Väg- och vattenbyggnad fattar i sina yrkesroller beslut som påverkar både individers vardag och samhället storskaligt. Det ställer höga krav på bra beslutsfattandet, inte minst med tanke på etiska aspekter. Under studierna behöver därför studenterna tränas i att väga in och göra bedömningar utifrån etiska och sociala aspekter.

Under detta lunchseminarium kommer Karl de Fine Licht som är doktor i Praktisk filosofi och docent i etik och teknik (Chalmers) och Stefan Larsson som är docent i teknik och social förändring (LTH) att diskutera kring och ge konkreta exempel på hur etik kan tillämpas i kurser på civilingenjörsutbildningar.

Seminariet äger rum på Zoom. För att delta, fyll i din e-postadress på länken här.

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.