SBU seminarium tisdagslunchen 7 juni: Hur kan konstruktionsingenjörer bidra till hållbarhet?

Det byggs i världen som aldrig förr. Byggindustrin står för cirka 40 procent av världens koldioxidavtryck. För en hållbar utveckling och för att behålla 1,5-gradersmålet måste vi minska byggandet drastiskt till 2030 menar Gabriel Sas. Gabriel Sas, professor och ämnesföreträdare i byggkonstruktion vid Luleå Tekniska Universitet, menar att vi kan uppnå detta på två sätt. (1) genom att hålla befintliga strukturer i drift så länge som möjligt, (2) genom att göra nya strukturer som är återvinningsbara eller har en mycket lång livslängd utan underhåll.

Gabriel kommer att diskutera huruvida konstruktionsingenjörens roll blir avgörande för att främja hållbarhet genom ett nytt koncept som kallas hållbarhetsmedveten konstruktionsdesign.

Seminariet äger rum på Zoom. För att delta, fyll i din e-postadress på länken här.
Länk till eventet skickas några timmar innan vi startar.

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.