SBU tisdagslunch 7 november: Jord som byggmaterial

Jord och lera som byggmaterial kan minska miljöpåverkan från byggnader då de ofta är tillgängliga lokalt, kräver relativt lite bearbetning och möjligheten till återvinningsbarhet är utmärkt. Ändå är jord och lera ovanligt i svensk byggindustri. Ásgeir Sigurjónsson har utforskat hur man kan använda schaktad lera från byggandet i Göteborg som byggmaterial genom ett projekt som heter ReCirculate.

Under tisdagens lunchseminarium kommer han att prata om en jordbyggnadsteknik som kallas stampad jord och presentera resultat från en nyligen genomförd studie om vad yrkesverksamma inom byggbranschen behöver för att kunna använda jord i ett byggprojekt.

Seminariet äger rum på Zoom. För att delta, fyll i din e-postadress på länken här.

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.