SBU seminarium tisdagslunchen 8 mars: Brandsäkerhet i fasader utifrån en holistisk helhetssyn

De senaste trenderna med avseende på högre krav på energieffektivitet har ökat användningen av innovativa fasadsystem både för nybyggnation och byggnadsrenoveringsprojekt. Olika typer av fasadsystem används för att uppnå dessa krav. Många av dessa system är väldigt komplexa och ska inte bara uppfylla kraven för brandsäkerhet men även andra krav för fuktsäkerhet, regnskydd, mekanisk stabilitet, värmeisolering o.s.v. Dessutom spelar socio-tekniska aspekter en viktig roll i dagens övergripande brandsäkerhetsbedömning av dessa system.

Under detta lunchseminarium kommer Patrick van Hees, Professor i Brandteknik från LTH, presentera resultaten av Holifas-projektet som genomfördes med flera deltagare från temagruppen Byggnadens tekniska funktion. Holifas projektet behandlade brandsäkerheten i fasadsystem genom en holistisk helhetssyn med hänsyn till alla dessa ovan nämnda krav. Syftet var att identifiera de forskningsbehov och forskningsfrågor som måste tas upp i framtiden för att säkerställa brandsäkerheten i nya och renoverade byggnader.

Seminariet äger rum på Zoom. För att delta, fyll i din e-postadress på länken här.
Länk till eventet skickas några timmar innan vi startar.

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.