SBU seminarium tisdagslunchen 23 februari – forskning och innovation

Under våren planerar vi att köra ett månadsvis lunchseminarium på en timme om något aktuellt ämne. Det andra tillfället är den 23 februari kl. 12.00-13.00. Temat för dagen är den forsknings- och innovationsproposition som presenterades strax före jul. Hur kommer den påverka oss inom akademin och vad innebär den på sikt?

Seminariet äger rum på Zoom. Länk till eventet kommer några timmar innan vi startar. Fyll i din e-postadress på länken här.

Forsknings- och innovationspropositionen styr forskningsutlysningarna under de kommande 4 åren. Utfallet blev en ökning med totalt 13,6 miljarder och bland annat får Formas en ökning från 75 milj/år till 128 milj/år kopplat till områdena klimatanpassning, social bostadspolitik, landsbygds och regional utveckling.

Syftet med seminariet är att informera om propositionen; hur kommer den påverka oss inom akademin och vad innebär den på sikt? Vi har bjudit in Olle Samuelson, FoI-strateg på IQ Samhällsbyggnad, som kommer ge en bild av propen relaterat till vårt gemensamma inspel. Tid finns för frågor och diskussion.

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, medverkade på ett webbinarium den 27/1 med IQ Samhällsbyggnad. För den som missade detta och vill veta mer finns presentationer och inspelning att ta del av här.

Kommande seminarier planeras 30/3, 27/4 och 25/5.

Vänliga hälsningar
Pär Johansson
SBU koordinator
par.johansson@chalmers.se

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.