SBU seminarium tisdagslunchen 7 september – forskning och upphandling i samhällsbyggandet

Under året har vi haft ett månadsvis lunchseminarium på en timme om något aktuellt ämne. Höstens andra tillfälle är den 7 september kl 12.00-13.00. Temat för dagen är forskning och upphandling i samhällsbyggandet. Anna Kadefors från KTH berättar om den SBU-baserade forskningsplattformen ProcSIBE, Procurement for Sustainability in the Built Environment, som har pågått i sju år och involverar forskare från fem universitet. 

Seminariet äger rum på Zoom. Länk till eventet kommer några timmar innan vi startar. Fyll i din e-postadress på länken här.

Beställarnas upphandlingstrategier och krav har stor betydelse för innovation och utveckling i samhällsbyggnadssektorn och ProcSIBE har fokuserat mycket på forskning i samverkan med näringsliv och samhälle. Seminariet tar upp bakgrunden till ProcSIBE och beskriver några centrala forskningsprojekt med koppling till hållbarhet, samverkan och innovation.  

Tid finns för frågor och diskussion: Hur kan vi bli bättre på att nyttiggöra forskning om upphandling i samhällsbyggandet? Var i samhället ska kunskapen finnas? Vad behöver vi för forskning nu? 

Kommande seminarium planeras för hösten:
5/10 kl. 12-13 – Skogsbränder
2/11 kl. 12-13 – Elfordon och självkörande fordon
7/12 kl. 12-13 – Tema ej klart

Vänliga hälsningar
Pär Johansson
SBU koordinator
par.johansson@chalmers.se

Det här inlägget postades i Nyheter, Startsida. Bokmärk permalänken.